לוי

המס שמתחייב בגילוי מרצון

סכום כספי שמקורו אינו מוסבר מופקדים בהפקדה יחידה לפני שנים בחשבון בחו"ל (להלן: "קרן") סכום הקרן נושא במהלך השנים רווחי הון מהשקעה וממסחר בניירות ערך (להלן: "רווחים"): 1. האם המס שבו יחוייב הנישום על סכום הקרן יהיה שווה למס ההכנסה שבו יחוייב הנישום על סכום הכנסה בגובה הקרן? 2. האם המס שבו יחוייב הנישום על סכום הרווחים יהיה שווה למס רווחי ההון שבו יחוייב הנישום על סכום רווחי ההון בגובה הרווחים? 3. האם סכום המס המתחייב בגין הקרן ו/או בגין הרווחים יחוייב גם ברבית? 4. האם סכום המס המתחייב בגין הקרן ו/או הרווחים יחוייב גם בקנסות? 5. האם סכום המס המתחייב בגין הקרן ו/או הרווחים יחוייב גם בהפרשי הצמדה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! השאלה שהינך שואל אינה פשוטה כלל. לצערינו עמדתה של הרשות התיקי גילוי מרצון הולכת ומקשיחה בעניין מיסוי הקרן. כיום, עמדת הרשות להחיל מס על קרן הכספים נכון ליום 1.1.2003 או ליתרת הזכות בסוף השנה הראשונה לפתיחת החשבון, לפי המאוחר, בשיעור של כ 10% מינימום. מעבר לסך זה יש לשלם את המס על רווחי ההון השוטפים בחשבון בשיעורים המקובלים בכל שנה במדינת ישראל בתוספת ריבית והצמדה כדין. יצויין כי במרבית התיק לא ניתנים כיום קנסות באופן גורף. עם זאת, קיימים מקרים בהם למרות חשיבתו של הלקוח ניתן למצוא הוכחות למקור הקרן או להשיג ראיות התומכות בגרסתו, דבר המפחית את שיעורי המס על הקרן באופן משמעותי ולעיתים אף מבטל לחלוטין את המס על הקרן. אנו ממליצים בתיקי גילוי מרצון לקבל ייעוץ ראשוני חינם ע"מ להבין את התמונה הכוללת בתיק ולבחון כיצד ניתן להתקדם. תוכל ליצור עימנו קשר במספר 03-5522275 בברכה, איתי ברכה, עו"ד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון