ליאורה

איך לפעול מול חשבון ירושה?

שלום, לאחרונה סבתי נפטרה והשאירה אחריה ירושה המכילה בין היתר חשבון גרמני בבנק בגרמניה אשר בו כ 100000 יורו, עד כמה שאנחנו יודעים ומבינים (אין קשר בפועל מול הבנק) אבא שלי ואחיו רשומים כמיופי כוח בחשבון במקביל לבעלת החשבון -סבתי המנוחה. מקור הכסף הידוע לנו הוא חסכונות אשר נשמרו בגרמניה (סבי היה יליד גרמניה) לא היו העברות או תעבורה של כספים שאנחנו יודעים עליהם לפחות ב 20 שנה האחרונות. אשמח לקבל עזרה בסיוע בשאלה איך ניתן להעביר את הכסף לארץ והאם הוא נחשב ככספי ירושה, האם היורשים ידרשו לשלם מס/הצהרות או משהו דומה. תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! ככל הנראה עליכם לנקוט בהליך גילוי מרצון אל מול רשויות המס. המדובר בהליך מורכב המומלץ לעשותו דרך עו"ד בקיא ומוסמך. נשמח לסייע בעניין. בברכה, איתי ברכה, עו"ד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון