אנונימי

שאלות בקשר לגילוי מרצון

אנונימי

לעו"ד איתי ברכה שלום, אני שוקל גילוי מרצון, אולם לאור נסינו המר של ידידי שעקבתי אחר תהליך הגילוי מרצון האנונימי שלו, אני שוקל מחדש באם יש טעם להגיע להסתבכות דומה, אודה לך באם תוכל להתייחס לשאלותי. מאחר ומקור הכספים ותקופת שהייתנו בנכר הינן דומות, אתייחס למקרה של ידידי מקור הכספים הוא עבודה במשך כ-5 שנים בחו"ל בשנות ה-90, הסכום הוא כחצי מיליון דולר, ומתוכם כ-100 אלף דולר רווחים משוק ההון שנצברו אחרי 2003. הגילוי מרצון היה אנונימי. לאחר 14 חודשי המתנה,  סוכם ביין העו"ד המלווה ורשות המיסים סכום המס לתשלום, וכן נדרש מסמך מהבנק על גובה הייתרה בשנת 2003. לאחר מאמצים כבירים (קיימת התיישנות של 5 שנים לאחזקת מסמכים, בו מחויב הבנק בנכר), הומצאו המסמכים הנדרשים לשביעות רצונם של כל המעורבים, ואז הועלתה דרישה נוספת מצד רשות המיסים שלא נכללה בהסכם לגילוי מרצון האנונימי להמצאת מסמכים נוספים. מחמת פרק הזמן הרב שעבר, לא ניתן היה להמציא את אותם מסמכים, ולפיכך מוסתה הקרן בסך 20%, נכון להיום, ידידי הטוב הפך ל"יקיר" רשות המיסים, כאשר נדרש בהגשת דוחות עבור 5 שנות מס, הצהרת הון. ובמצב שרשות המיסים מסרבת לסגור את התיק, שלפי דעתנו נובע מתוך רצון לבוא חשבון עם אותם נישומים שברחו להם מתחת לראדר תקופה ארוכה. שאלותי הן אלו: 1)האם בגילוי מרצון אנונימי ההסכם על גילוי מרצון אינו מחייב את רשות המיסים אלא באשור הוועדה הארצית שהיא התחנה האחרונה. במידה והתשובה היא חיובית, מה הטעם בהגשת בקשה אנונימית, שבה אתה מחוייב למסור את השם, כאשר הצד השני (רשות המיסים) אינה מחוייבת להסכם? האם העו"ד המלווה היה אמור לדעת מכך בתחילת הדרך (לפחות כאחד שלמד משפטים הוא היה אמור להכיר נקודה זו על בוריה ולבחון את הכדאיות והתועלת בגילוי מרצון אנונימי)? 2) האם קיימת אפשרות שרשות המיסים תנסה לבוא איתי חשבון בדומה לידידי

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! ראשית הרשה לי לתנצל על המענה המאוחר לשאלתך. עקב החגים והלחץ טרם המועד האחרון לניהול הליכי גילוי מרצון (אשר הוארך בסופו של דבר), נמנע מאיתנו הדבר. בתשובה לשאלותיך, הרשה לי להתנצל בפניך ולהזדהות עם כאבך על אשר עבר חברך. אכן מדובר במקרה שאינו פשוט. לצערינו אנו נתקלים מידי פעם בפעם במשרדים אשר אינם מבצעים את מלאכתם נאמנה אל מול הלקוח וסוגרים עבורו את תיק הגילוי באופן שאינו נכון מבחינת הלקוח וכך, הלקוח הולך ומסתבך אל מול רשות המיסים בעתיד. בכל תיק ותיק של גילוי מרצון ישנה חשיבות רבה ביותר דווקא לשלב הביניים טרם הגשת התיק לרשות והוא שלב בניית התיק במשרד. לצערי משרדים רבים בישראל מתרשלים דווקא ושלב זה ומכן התוצאות ששמעת עליהם. חשוב לי לציין כי נוהל גילוי מרצון הינו נוהל טוב, מומלץ ובטוח, כל עוד מבוצעת עבודה מקצועית ורצינית. לעניין המקרה שהעלית, אכן, כיום רשות המיסים מבקשת לקבל הוכחות למקור ההון ומשאין ברשותו של הנישום הוכחות שכאלה, מבקשת הרשות למסות את קרן הכספים. עם זאת ולמרות זאת, קיימות טכניקות רבות לסגירת התיקים באחוזי מס נמוכים ביותר וכן קיימות דרכים לאיתור מקורות ההון והוכחתו, ע"י מי שמוכשר ומומחה לכך. נוהל הגילוי מרצון באופן האנונימי שציינת עובד יפה מאוד ברשות המיסים, כל עוד אכן נשמרת האנונימיות. מניסיונינו רב השנים אנו יודעים לשמור על אנונימיות מוחלטת של הלקוח עד לשלב הסופי והוא חתימ ההסכם אשר לאחריו, הרשו אינה יכולה להתנער מההסכם ולדרוש דבר מה נוסף, למעט אם התגלה לה כי קיימת חקירה בעניינו של הלקוח אשר נפתחה טרם הגשת בקשת הגילוי מרצון של הלקוח לראשונה וגם אז במרבית המקרים הרשות עדיין מחוייבת להסכם. צר לי על שקרה לחברך במשרד בו טופל אך לצערי אומר כי במרבית המקרים האשמה המוטלת היא על אותו המשרד המטפל אשר ככל הנראה התרשל במילוי תפקידו ואולי אף חשף את שמו של חברך מוקדם מהצפוי במסגרת הליך הגילוי מרצון. לעניין הרדיפה של הרשות אחר חברך ואי ההסכמה לסגירת התיק, קשה לי לענות מבלי להכיר את המקרה אך ממעוף הציפור אוכל להעריך כי גם בעניין זה התרשל המשרד אל מול הלקוח וככל הנראה העדיף לסגור דיל עם רשות המיסים במסגרתו הוכתם שם הלקוח אל מול הרשות ולעניות דעתי, הדבר חמור. אני ממליץ לך להגיע לפגישת ייעוץ ראשונית במשרדינו ואף להביא את חברך יחד עמך ונוכל לבחון בתיקו מדוע הרשות "מחפשת אותו" ולמנוע זאת באופן מיידי ולגביך, אני בטוח שנוכל יחדיו לשבת ולבנות את התיק באופן כזה אשר יגיע להסדר אנונימי עם הרשות, בתוצאה טובה הרבה יותר מזו אשר "השיג" חברך וזאת לאור ניסיונינו רב השנים בטיפול בכמות נכבדת ביותר של תיקי גילוי מרצון לאורך השנים. נשמח לעמוד לרשותך ככל שנידרש ולשמור על אנונימיות מוחלטת אל מול הרשות עד לסיומו של ההליך לשביעות רונך הכולל הגנה מלאה עליך גם לאחר יומו של ההליך. בברכה, איתי ברכה, עו"ד

אנונימי

לאיתי שלום תודה על תשובתך העינינית, לא ברורה לי הנקודה הבאה:האם אין זה האינטרס של רשות המיסים ושל משרד המישפטים, שלא ליגדוע את הענף של הגילוי מרצון שעליו הם יושבים? לפיכך, כיצד הם מאפשרים מצב של התעמרות ו"רדיפה", וסגירת דיל כאשר במסגרתו מוכתם שם הלקוח אל מול הרשות? או שזה טבוע בדמם (סיפור העקרב והקרפדה)? האם לא ברור להם שמיקרים דומים לידידי ירתיעו רבים וטובים אשר ודאי ימצאו אפיקים אחרים לנתב את כספם, מאשר להגיע לאותה סיטואציה קפקאית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

ידידי היקר, כפי שהסברתי באירוך, רשות המיסים אינה חוששת כלל מהכתמת הליך הגילוי מרצון ומהרתעת הנישומים מלגשת אליו שכן היא אינה בוחרת להיטפל סתם כך אל המגלים מרצונם. אם הרשות החליטה להיטפל אל חברך, צר לי אך ככל הראה ישנה סיבה טובה לכך עבורה. ככל הנראה משהו שנאמר ע"י המשרד בו טופל. משל למה הדבר דומה, אדם שרוצה לבשל תבשיל מאוד טעים שטעם אצל חברו, לוקח ממנו את המתכון. אך במקום בשר, שם עוף ובמקום יין מוסיף קצת מים וכך מחליף כל מצרך במצרך אחר, זמין יותר וזול יותר. הרי ברור כי בסופו ל דבר התוצר הסופי לא יהא זהה לחברו וסביר שאף יהא לא טעים.. כך הדבר גם כאן. כאשר לוקחים משרד אשר אינו מומחה באמת בגילוי מרצון (גם אם טוען שכן...)לפעמים המשרד יכול להציג את הלקוח באור אחר מהאמת ובצורה כזו הרשות בוחרת לבחון את הלקוח בזכוכית מגדלת... כפי שאמרתי בתגובתי הקודמת, צר לי על הקורות את חברך בעקבות הליך הגילוי מרצון אך עם זאת, אני מתעקש כי תבין כי זהו מקרה חריג ביותר אשר קרה לחברך ואין היוצא מן הכלל מעיד על הכלל. הליך הגילוי מרצון הינו הליך טוב ובטוח וכאשר שוכרים את שירותיו של בעל מקצוע אמיתי ואמין, גם יוצאים מרוצים בלא ספק..

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון