יהב

מתנה מדודה בחו"ל

דודה רוצה להעביר לי כסף במתנה במזומן. היא נמצאת בחו"ל. הכסף במטבע זר. האם אפשר להביא לארץ במזומן ולהפקיד בבנק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! כיום הבעיה קיימת בשני מישורים, הן במישור דיני המס והן במישור הבנקאי. כעקרון, מותר להכניס לישראל במזומן עד 100 אלף ש"ח בלא צורך בדיווח. עם זאת, במידה ותבחרי להפקיד את הסכום בבנק, סביר שתיתקל בסירובו של הבנק לקבלת הכסף אלא אם כן תוכל להציג את האישורים הרלוונטיים המוכיחים את מקור הכסף וכי שולם בגינו מס במדינה ממנו הגיע... הבר אינו פשוט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון