דני

הצהרה של יוזם העברת כספית

פתחתי חשבון השקעות והצהרתי על סכום שיועבר בהעברה בנקאית מחשבון של בן משפחה. החשבון נפתח ובוצעה העברה. הבנק דורש ממני הצהרה בכתב של בן המשפחה שהעביר את הכסף מחשבונו מנימוקי מלחמה בהלבנת הון והוראות משרד האוצר. לא מוכן להסתפק בהצהרה בכתב שלי והודיע שאם אסרב יבטל את ההעברה. להדגיש הכל אחרי שמלאיתי את כל התנאים לפתיחת חשבון (הצהרות חתימות, תיחקור) והחשבון נפתח.

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! אכן, זוהי מגמת הבנק היום. בכל הקשור לחוק איסור הלבנת הון ונספחיו, ההתנהלות הופכת קשה מיום ליום. עליך לציית להוראות הבנק ומשלא תעשה כן תיחשב כמי שהבנק יכול לסרב לבצע עבורו פעולות, בהתאם להוראות המפקח על הבנקים. גם על דרך ההגיון, באם אכן קיבלת מתנה מקרוב והכסף חוקי ולגיטימי, כי אז לא אמורה להיות לקרוב בעיה כלשהיא לתחום ולאשר.. ובכללי אציין כי בכל פעולה חריגה שנעשית בבנק, מומלץ קודם כל להתייעץ כיום עם בעל מקצוע ולהכין את השטח טרם ביצוע הפעולה שכן לאחר ביצוע הפעולה, הדברים הופכים קשים הרבה יותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון