רונין

העברת כסף מארצות הברית

אני נולדתי בארצות הברית ובעל אזרחות ישראלית ואמריקאית גדלתי בארץ מאז שאני תינוק אבל מחזיק גם בדרכון אמריקאי. לצורך קבלת כסף מארצות הברית בהעברה בנקאית (חוקי ופטור ממס בישראל וארצות הברית עקב תביעה בה זכיתי)נדרשתי בכדי לפתוח חשבון בישראל למלא טופס W9 ומאחר ואין לי מס סושיאל סקיוריטי ויקח חודשים לקבל אותו הבנק לא מוכן לפתוח לי חשבון מאחר ואין לי כאמור מס סושיאל סקיוריטי . ה. פניתי לשגרירות ארה"ב ואמרו לי שזה יקח חודשים עד שאקבל מס סושיאל סקיוריטי . עורך הדין האמריקאי שלי המטפל בהעברת הכס, לאחר ששמע שלא מאפשרים לי לפתוח חשבון בבנק בישראל הציע לעשות העברה בנקאית לאמא שלי (בדולרים) והיא אזרחית ישראל בלבד -האם זה אפשרי בנסיבות הקיימות?לעשות את ההעברה הבנקאית ? הכסף חוקי ופטור ממס עבורי הן מארצות הברית והן מישראל אבל כאמור בנסיבות הקיימות עורך הדין אמר שימציא מסמך שעקב כך שלא פותחים לי חשבון בגלל שאין לי סושיאל סקיוריטי אז אין לי ברירה וזה יעבור לאימי.האם זה אפשרי בנסיבות הקיימות?לעשות את ההעברה הבנקאית לאמא שלי ? האם היא תחוייב במס בישראל? ? אשמח לתשובה

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! על פניו ניתן לבצע את ההעברה לאמא אלא שספק רב אם הבנק יאפשר קבלת הכספים. אני מציע לפנות אלינו לייעוץ ראשוני ע"מ לבחון להיכן ניתן להעביר את הכסף בדרך הקלה והפשוטה ביותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון