איתי

האם יש יתרון כלשהו להליך הגילוי מרצון בגין חשבון שנתקבל בירושה?

אני היורש של חשבון על שם הורי בשוייץ. החשבון איננו על שמי. למיטב הבנתי, היות שכך אין לי אחריות פלילית, ולכן החסינות מהליך פלילי הניתנת בהליך הגילוי מרצון לא אמורה להיות חשובה לי במיוחד. כל הכספים בחשבון מקורם בחו"ל, בירושות לגיטימיות לחלוטין. יש בידי מסמכים חלקיים, אך לא מלאים. אני מנסה להימנע מה"קנס" המקומם שהליך הגילוי מרצון מטיל על הקרן. אם לא אלך בדרך הגילוי מרצון, האם עדיין נטל ההוכחה לגבי מקור הכסף הוא עלי, או שאז נטל ההוכחה על כך שלכאורה מקור הכסף אינו לגיטימי הוא על רשות המיסים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה, ראשית, בכל מקרה עליך לדווח על כספים אלו לרשות ועליך לקחת בחשבון כי כל יום שעובר מרע את מצבך. כמו בן, באם החשבון לא דווח על ידי הוריך, מומלץ לערוך דיווח בזהירות. לא בכל מקרה יחול מס על הקרן וניתן להיפטר מעול זה. אני מציע כי תגיע למשרדינו לפגישת ייעוץ ראשוני ללא עלות ויחד נבחן את היתכנות הדברים. תוכל לתאם פגישה במספר 03-5522275 בברכה, איתי ברכה, עו"ד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון