מירן

הפקדת מזומנים אצל עורך דין

האם ניתן להפקיד סכומים אצל עו"ד על מנת להעביר לבנק. אין בעיה להצהיר שלא מדובר בהלבנת הון אבל אני שואל לגבי אסמכתאות. מדובר בכספים מדור קודם שנשמרו ואין שום אסמכתא. במידה וכן, מה ההבדל בין תהליך זה לבין הפקדה עצמאית של הכסף בבנק (מחינת הצהרת הכספים). תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

עורך דין אינו קוסם וגם עליו חלות ההגבלות בדבר איסור הלבנת הון וחוקי המס השונים. במידה ומדובר בכספים השייכים לדור קודם, כדאי בכל מקרה לבצע דיווח כזה או אחר לרשויות המס וזאת ע"מ להימנע ממס עתידי ולא צפוי. אין חובה שהדיווח לרשויות המס יהא כרוך בתשלום מס כל שהוא והוא אשר יאפשר הכנסת הכסף לבנק באופן תקין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון