דורון א

גילוי מרצון כשמקור הכסף ידוע חלקית

שלום רב, להורי, שנפטרו לפני מספר חודשים, היו בשוויץ ובגרמניה חשבונות בסך כשלושה מיליון ₪. ידוע לנו שמקור כל החסכנות הוא מכספים ששולם עליהם מס: שכר עבודה, מכירת דירה, פיצויים ופנסיות מגרמניה, העברות מהארץ וכד', הרוב לפני שנים רבות. עם פינוי דירתם לאחר פטירתם זרקנו את כל תיקי המסמכים שבהם קרוב לוודאי היה תיעוד למקור הכסף, מאחר ולא היינו מודעים לכך שיש בעיה. כעת פנינו לייעוץ של רו"ח העוסק בגילוי מרצון - לדבריו, אם לא נוכל להוכיח את מקורות הכסף, רשויות המס יחייבו אותנו במס מינימלי של 10% על הקרן כולה (זאת בנוסף למיסים על הרווחים שהחשבונות צברו). האמנם זה נכון? ובכמה נחויב עם נצליח להוכיח את המקור של מחצית הכסף?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! רואה החשבון צודק חלקית ביותר. ישנם משרדים המתמחים בהוכחת ההון וניהול המו"מ מול פקיד השומה. יתרה מכך, פניה לרו"ח אינה חכמה בנסיבות אלו שכן אינו נהנה מחיסיון עורך דין לקוח ממנו נהנה עורך דין. הליך כפי שאתם מדברים, אמור להתנהל ככל הנראה בצורה אנונימית וכשהוא דרך רואה חשבון, הוא מרוקן במובן מסויים מתוכן. ממליץ לכם להגיע לפגישת ייעוץ ראשוני ללא עלות אלינו ונבחן את התיק. אני מאמין, מנסיונינו רב השנים, כי ניתן להשיג תוצאה טובה הרבה הרבה יותר מהנאמר. במקרה הספציפי הזה כבר יש לנו רעיון לא רע כיצד לחסוך במס משמעותי. תוכלו לפנות אלינו במספר 03-5522275 או בנייד המשרדי 052-5358882 בברכה, איתי ברכה, עו"ד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון