נירית

זכויות לאחר חופשת לידה

עבדתי כמורה שנה שלמה בבי"ס יסודי משרה מלאה כממלאת מקום בתקן למורה שיצאה לחופשה עקב מחלה לזמן בלתי ידוע. ילדתי ביולי 2022, ההנהלה הודיעה לי שהביאו במקומי ממלאת מקום בתקן שהיא מחויבת העסקה במקומי. רציתי לדעת אם לפי חוק מותר להם להשאיר אותי ללא עבודה אחרי חופשת לידה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

הי נירית, לפי דברייך קיבלת הודעה על סיום העסקה בזמן חופשת לידה ועל פניו זה לא תקין ולא חוקי. לפי החוק לא ניתן לסיים העסקה של עובדת במהלך חופשת לידה וגם בתקופה המוגנת של 60 יום לאחר החזרה לעבודה יש צורך בהיתר ממשרד העבודה. מה שתיארת בפוסט לא חוקי. ליעוץ נוסף יש ליצור קשר עם המשרד בטל' 077-4013411.