חסויה

פיטורים שלא קשורים להריון ותהליך הפלה

שלום. לפני כשבוע באמצע השבוע קיבלתי מכתב לשימוע לפני פיטורין והיום קיבלתי מכתב פיטורים סופי ללא תאריך סיום מאחר ובאותו שבוע גיליתי שאני בהריון. הודעתי על כך למעסיקים, זומנתי לשימוע בכל מקרה ובסופו הוחלט לפטר אותי בכל זאת אך כל עוד אני בהריון, זה נמצא באישור משרד התמת. את ההריון אני לא ממשיכה ומתכוננת נפשית לתהליך הפלה יזום. השאלה שלי היא כזו: אני יודעת שכל עוד אני בהריון, הם נדרשים באישור משרד התמת. לאחר שאעבור את ההפלה ואשהה בבית להתאוששות, האם זה ייחשב בתוך ההודעה לתאריך סופי לסיום או שמה רק מהרגע שאני חוזרת מהמחלה לעבודה לאחר ההפלה ואז בעצם אין צורך יותר באישור משרד התמת? מדגישה כי הזימון לשימוע היה ללא קשר להריון.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

שלום אנונימית, הצורך בהיתר של משרד העבודה מתקיים כל עוד את בהיריון. את ימי ההודעה המוקדמת אפשר להתחיל לספור רק לאחר שמשרד התמ"ת נותן היתר לפיטורייך, והוא עשוי לתת היתר במידה והוא יקבע שהפיטורים אינם קשורים להיריון. במידה ותעברי את ההפלה לפני שתינתן ההחלטה של משרד העבודה, אזי, לאחר 6 ימי מנוחה מנדטוריים שיינתנו לך לפי הדין ובמהלכם את מוגנת מפיטורים, יוכלו לפטר אותך ללא צורך בהיתר. כמובן שאם המחלה שלך תימשך, חלילה, יותר מ- 6 ימים אז ההגנה מפני פיטורים נמשכת כל עוד יש לך ימי מחלה צבורים (וזה מכוח חוק דמי מחלה, לא מכוח חוק עבודת נשים).