אורית קידר

זכאות לבונוס שנתי בתום יחסי עובד מעביד

שלום רב, אני עובדת כ-10 שנים במקום עבודתי. מידי שנה נהוג אצלנו חלוקת בונוס לכל העובדים בחודש פברואר, וזאת בגין התקופה של כל השנה שחלפה. הבונוס ניתן לכלל העובדים, משתנה, אינו זהה לכלל העובדים ואינו תלוי בתפקידם או בהגעה ליעדים. בספטמבר השנה יצאתי לחופשת לידה ואין בכוונתי לחזור למקום עבודתי. סכום הבונוס הממוצע שלי עומד על כ-12 אלף ש"ח. האם עם התפטרותי וסיום יחסי עובד מעביד, אוכל לבקש את תשלום הבונוס שמגיע לי בגין חצי מהתקופה (מרץ-אוגוסט) שבהם עבדתי לפני יציאתי לחופשת לידה? האם על פי חוק מגיע לי תשלום זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

הי אורית, לצערי אין תשובה בחוק לשאלה שלך והתשובה יכולה להיות רק בתוך חוזה ההעסקה שלך, או אם קיים נוהג קודם בנושא הזה במקום העבודה שלך. אני מציעה לפנות למעסיק ולשאול את השאלה הזו, ולנסות להתעקש שהבונוס הוא תשלום שמגיע עבור מאמץ תקופתי ואין לו רלבנטיות למועד שבו מתבצע התשלום, כל עוד את נחשבת עובדת של החברה במועד ביצוע התשלום.