הילוש

דמי לידה הריון עוקב?

אני כרגע נמצאת בחלת מיוזמתי יחד עם תינוק בן 7 חודשים .. אמורה לחזור לעבודה עוד חודשיים ( מגיע לי שנה להיות עם הילד מכיוון שאני 9 שנים בעבודה) נכנסתי להריון לא מתוכנן…האם זה נחשב הריון עוקב? אם לא כמה תלושים אני צריכה על מנת לקבל דמי לידה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

זה לא נחשב להיריון עוקב, רק אם היית נכנסת להיריון בתקופת החל"ד בתשלום זה היה היריון עוקב. ניתן להצהיר לביטוח הלאומי על תקופת החל"ת (באמצעות אישור בכתב מאת המעסיק), שאז חודשי החל"ת לא יובאו בחשבון לצורך חישוב הזכאות לדמי לידה. אבל בכל מקרה תצטרכי לחזור לעבודה במהלך ההיריון כדי שיהיה לך "יום קובע", אחרת לא תהיי זכאית לדמי לידה.