אלו

הכשרת חלל כלוא לדירת מגורים

שלום רב, בבעלותי דירת מגורים בקומת קרקע, אשר מתחתיה ישנו חלל פנוי. החלל האמור הנו מתחת לפני הקרקע ובצמוד אליו ישנם קירות המבואה של החניון התת קרקעי של הבנין. אני מעוניין להכשיר את החלל הכלוא כך שאוכל להשתמש בו כחלק מדירת המגורים ( אולי ע"י הוספת גרם מדרגות, או ליצור כניסה נפרדת וכו'). חשבתי להצהיר על השטח כממ"ד, אולם השטח גדול מדי ( מעל 12 מ"ר) וחבל לי לבזבז חלל יקר. כיצד אוכל לפעול בעניין ? בתודה מראש

עו"ד עמנואל סולומונוב

שלום, עליך לפנות לועדה המקומית לתכנון ובניה. עצם העובדה שיש חלל אין משמעותה שנותרו אחוזי בניה לא מנוצלים בבנין. יש לבדוק האם יש אחוזי בניה לא מנוצלים שאתה יכול לנצלם (ככל שאתה הבעלים של אותו חלל). אם אינך הבעלים, תזדקק לקבל גם את הסכמת כל השכנים לניצול. לאחר כל אלה יהיה עליך להגיש תכנית לועדה המקומית לתכנון ובניה ולאשורה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה