אחמד

לא ניתן להגיש בקשה להיתר בגלל סתירה בנתוני המגרש ע"פ רמ"י לבין תוכניות חלות במקום.

שלום רב תיאור המקרה בקצרה: בעל בית פרטי מעוניין לקבל להיתר לתוספת שתי יח"ד על פי תכנית חלה במקום שמאפשרת זאת. התהליך נתקע כבר בשלב הגשת בקשה לתיק מידע לאותו מגרש בגלל סתירה בנתוני המגרש (גוש, חלקה ,גבולות, וגודל ) בין הרשום במינהל לבין תוכניות שונות שחלות על המגרש. שטח המגרש ע"פ תצ"ר שנערך על סמך תרש"צ (תכנית רישום שיכון ציבורי) ועל סמך תב"ע גדול יותר משטח המגרש הרשום במינהל . ע"פ מנהל מקרקעי ישראל יש להגיש בקשה למידע ולהיתר אחר כך ע"פ התכנית שחלה במקום בעת ההקצאה ! על פי המדידה שמסתמכת על התכנית הזו (שהמנהל מבקש ללכת לפיה) גם הגבולות וגם השטח לא תואמים ובזה המנהל סותר את עצמו ! במהלך כ-20 שנה יזם המנהל תוכניות לאזור הזה וכל פעם התוכניות האלו רשמו נתונים שונים לאותו מגרש ! גודל וגבולות בעיקר. לפי הוועדה יש להגיש הבקשות לפי התכנית החדשה ביותר (תצ"ר) . נכון להיום בעל הבית לא יכול להגיש בקשה למידע ולא בקשה להיתר . גם המינהל וגם הוועדה לא יוזמים פתרון לסוגיה הזו . תודה רבה מראש

עו"ד עמנואל סולומונוב

שלום, השאלה מורכבת ועלי לראות מסמכים על מנת להשיב. במידה והנך חפץ, הנך מוזמן לתאם עימי פגישה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה