עידו באום

אישור הסכם ממון בבית משפט

שלום עו"ד ליאור, הגשתי בקשה לאישור הסכם ממון לקראת הנישואים בבית המשפט. בבקשה צירפתי אך ורק את ההסכם, האם היה עליי לצרף מסמכים נוספים? האם בית המשפט יכול לפסול את הבקשה כי חסרים מסמכים או שיבקש ויאפשר להוסיפם לפני הדיון? שאלה נוספת - בן זוגי אוקראיני מדבר ושולט ברמה טובה בשפה העברית, אך השפה הרוסית יותר ברורה עבורו. האם בית המשפט יכול לפסול את הבקשה כי לא תורגמה מעברית לרוסית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

צהרים טובים עידו אין צורך לצרף מסמכים להסכם הממון אלא אם מחליטים על הוספת נספחים. באשר לבן הזוג, אין ספק כי ישנה עדיפות לתרגם את המסמך גם לשפת אמו - אשר לדבריך הינה שגורה יותר בפיו. בית המשפט יברר האם ההבין את ההסכם והאם חתם מתוך רצון במידה והדיון לא נערך עדיין אמליץ כי ההסכם יתורגם גם לשפה הרוסית ואף יצויין בעת האישור כי תורגם ואף יוצג בפני בית המשפט בהצלחה . עורכת דין ליאור יניר