איציק

טענה מטעה לבלעדיות על מותג

שלום רב, יש לי חנות באינטרנט ואני מייבא מותג מסוים ארצה ישירות מהיצרן. לאחרונה חנות נוספת החלה לייבא את אותו המותג בעצמה, והיא טוענת לבלעדיות על המותג בכל פרסומיה, למרות שזה כלל לא נכון. האם מותר לגוף מסוים לטעון לבלעדיות כשזה אינו נכון? האם אני יכול לעשות משהו על מנת למנוע מהם לפרספ עצמם כבלעדיים למותג? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

איציק שלום, אסור לגוף לטעון לבלעדיות כשהדבר אינו נכון. האיסור נובע, בין היתר, מן האמור בס' 2(א)(10) לחוק הגנת הצרכן. הדבר הנכון לעשות הוא לשלוח לאותה החנות מכתב התראה ולדרוש להפסיק את הפרסום המטעה. מומלץ להיעזר בשרותיו של עו"ד המתמצא בתחום. בברכה, ירון האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.