גיל

פניה לערב מוגן בעת איחוד תיקים

שלום אבא שלי נכנס לתהליך של איחוד תיקים ואני ערב מוגן לחוב אחד שלו. האם כשהבנק יתחיל בתהליך גביית החובות מאבי הוא יצטרף לאיחוד תיקים אוטומטי או שבגלל שאני ערב הוא יבקש ממני את הכסף?

סמדר בוכובזה, עו"ד

כמה החוב של אביך? בן כמה הוא? ובני כמה התיקים בהוצל"פ? אולי בכלל מומלץ לבחון אופציה של פשט"ר...זו הסיבה שאני שואלת... אם הבנתי נכון....יש חשש לכך שאתה כערב מוגן - הבנק ייפנה אליך...בעיקרון כן!

גיל

תודה על תגובתך, באמת הוא ככל הנראה יילך בסופו של דבר להליך של פשיטת רגל. אני שואל את אותה השאלה, האם החוב שאני ערב לו ייכנס גם להליך של פשיטת רגל או שהבנק יוכל לפנות אליי להחזיר את החוב?