טל שפר

העברה ממסלול מזונות כתוצאה מאי ביצוע צווים והחלטות ע"י הוצלפ

פתחתי תיק מזונות בהוצלפ בשל אי תשלום מזונות מלאים מפרודי באופן עצמאי ונתתי אמון במערכת הוצאה לפועל שידאג לתיק שלי ולכן ביקשתי להצטרף למסלול מזונות. לצערי הרב, הלשכה אינה מבצעת פס"ד ןיש גם החלטה נוספת כי פרודי צריך לשלם שכ"ד אך אעפ"י שההחלטה איננה הכי ברורה, הרשפ לא פונה לבימ"ש למתן הבהרה ונתן החלטה לקיים דיון בסוף אוקטובר כאשר לא שולם שכ"ד מחודש מאי. אני וילדתי צפויות להזרק לרחוב כתוצאה מצו פינוי (בעלי הינו איש מאוד אמיד וכל השנים לא עבדתי כדי לתמוך בקריירה שלו ולכן לא עבדתי כי הוא ביקש ממני לטפל בילדה ) הגשתי בקשות בהולות לרשם שאין לי כסף לשלם חשבונות הדירה והם לא עושים כלום. בקשות שמנוסחות באופן ברור ורהוט אך נראה כי הרשם מפעיל שק"ד ואינו מבצע החלטות וצווים. הגשתי בקשה להעברה ממסלול מזונות לרגיל, התקבל אישור מסירה (משפטי ) והלשכה מסרבת לסרוק את הבקשות. כמו כן הגשתי באופן עצמאי בקשה למתן הארכה להגשת ערעור מאחר ואניחושבת שהרשם טעה לקיים דיון מאחר ואין צורך בכך (פרודי היה רק צריך להגיב אם פרע או לא/ ואם שילם את שכר הדירה) בהחלטה האחרונה הרשם הבהיר כי אם אני אבקש העברה ממסלול מזונות לרגיל, עלי להנמיך ציפוי בייחוד לגבי הליכי ביצוע שביקשתי כי זה נתון לשיקול דעתו ..האומנם? האם בקשה למתן ארכה להגשת ערעור בטענה שהנני צפויה לקבל ייצוג מהסיוע המשפטי נכונה ומה עלי לעשות אם מסרבים לסרוק את הבקשה הזאת במערכת ?

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

טל היקרה, בין אם התיק במסלול מזונות ובין במסלול רגיל , מלקוחותיי שפונות אליי - המציאות מלמדת כי יש מקום בד"כ להתערב ולנקוט הליכים באופן יזום, כך למשל ביקשנו לעקל קופה של חתונת החייב (פעם שניה) או פקודות מאסר או למשל הוצאת החייב מהליך פשטר ממש תלוי במורכבות התיק. ושוב ממליצה לך לפנות לעו"ד