מירי

חוק התיישנות - העירייה מבקשת חוב שלא שייך לי לאחר כמה שנים

שלום רב, היום הייתי בלשכת הוצאה לפועל ונודע לי שהעירייה פתחה לי תיק שיש לי חוב. לפי המכתב יש 2 חובות 1. חוב מ 2008 שהיה רשום כנראה על אימי ז"ל. 2. חוב משנת 2010 שהיה רשום על שמו של אחי ז"ל. השאלה שלי; איך אני אמורה לפעול? 1. עברו 8 שנים מאז שאימי נפטרה, למה נזכרו עכשיו לפעול? אני יודעת שחוק ההתיישנות חל על המקרה הזה. מה גם שהחוב היה רשום על שמה של אימי. 2. זכור לי שבשנת 2014 עשיתי הסדר לגבי החוב השני, מכיוון שאני גרתי עם אחי. שילמתי את ההסדר וסיימתי איתו ואני משלמת ארנונה שוטף כיום. למה נזכרו אחרי 6 שנים שנשאר חוב אם בכלל נשאר חוב, לי זה נראה שמישהו במחלקת הגבייה עשה טעות! איך אני צריכה לפעול? תודה מראש. אני רוצה להזכיר שאני בהליך הפטר חייבת מוגבלת אמצעים. האם התיק שפתחו לי יזיק לי?

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

אם אך כעת נפתח התיק: 1. הייתי ממליצה להכניסו להפטר ולציין את כל העובדות לפתיחתו של התיק 2. לבקש עיכוב הליכים ו/או התנגדות (וככל שלא חלפו 30 יום ) בקשה להארכת מועד, תלוי בנסיבות התיק, ממליצה לך לפנות לעו"ד, בהצלחה