גליה

חוב בהוצאה לפועל של ארנונה

בשנת 2005 נפתח לי תיק בהוצאה לפועל עקב חוב ארנונה לעירייה על סך 6000 שקלים לדירה שהשכרתי בזמנו. בשנת 2002 עזבתי את הדירה והודעתי על כך לעירייה אבל אמא שלי המשיכה להתגורר בדירה עם החוזה שלי עד 2004, היא לא הלכה לשנות בעירייה את החשבונות על שמה וכל החשבונות הגיעו על שם בעל הדירה וכשהוא גילה את זה הוא העביר את החשבונות על שמי למרות שאני לא גרתי שם מ 2002 והודעתי לעירייה שאני עוזבת, הוא שינה ללא ידיעתי וללא הסכמה ממני וכאשר אמא שלי לא שילמה 4 חודשים ארנונה - נהיה חוב בעירייה על שמי. כיום החוב עומד על 25,000 שקל שאין ביכולתי לשלם. פניתי כבר לעירייה אך הם אמרו שאין יותר מדי מה לעשות מכיוון ועברו הרבה שנים ובגלל שבעל הדירה רשם אותי שוב בתור השוכרת ב2004 עליי לשלם את החוב. השאלה שלי היא מה אני יכולה לעשות מבחינת החוק, הרי לא גרתי בדירה ולא הלכתי לעירייה להעביר את הארנונה על שמי אלא בעל הדירה עשה זאת בעצמו. תודה.

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

שלום, ייתכן ואולי אם עדיין ניתן יהיה (יש צורך לבדוק אתהמסמכים), להגיש בקשה להארכת מועד להתנגדות+התנגדות מנומקת בהוצל"פ שוב,בכפוף לבדיקתהתיק+מסמכים, נסי אצלהסיוע המשפטי אולי את זכאית לעו"ד בבהצלחה, ושנה טובה סמדר