צופיה בר

הוצאה לפועל - עיקול נכס

יש לי תיק בהוצאה לפועל על מזונות המון שנים החוב הולך וטופח , הייתה תקופה שהתנהל בפש"ר, לאחר ביטול הליכים חזרנו להוצל"פ , אני מבקשת לדעת האם יש אפשרות להטיל עיקול על בית של האמא שלו (החלק היחסי שיקבל בירושה ) ?

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

ככל ומדבור על נכס שיש נסח טאבו רק על שם האם רוב הסיכוי שלא, לפי מה שהבנתי מהשאלה

צופיה

הבנתי שאפשר לעקל כספים של מזונות , על מעגל ראשון של החייב , כגון הורים אחים. באם מוכיחים שהחייב קשור לכסף .כגון : אחיו היה משלם לו כל מיני הוצאות ע"ח משכורת (מאחר ואין לו חשבון בנק) לכן חשבתי שאולי ניתן לעקל את החלק בירושה , לא לדרוש כרגע שהאמא חיה, אלא רק בשעת פידיון הירושה , כרגע רק שיהיה עיקול על הנכס שלא יהיה ניתן למוכרו עד לתת את החלק היחסי של החייב לזוכה. מקווה שחידדתי את הסוגיה. צופיה

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

ממליצה שתפנה לעו"ד בענייני משפחה