רינתיייי

התיישנות עבירת בניה ומשמעות מבחינת תמא 38/2

דייר בעל זכות וטו ( 22% מרכוש משותף ) מתנה את הסכמתו לתמא 38/2 בתגמול / פיצוי יזם עבור שטח של כ 20 מ"ר בו הוא משתמש כחצר . לפני כ - 20 שנים הדיירים הקודמים פתחו פתח בקיר והשתלטו על שטח זה ברכוש המשותף . 1. האם כמו כל עבירת בניה יש התיישנות של 5 שנים או המשך שימוש ברכוש משותף ( ואין גישה לדיירים אחרים ) אין התיישנות ? 2. אם אין התיישנות הרי לאותו דייר אין זכות וטו בהתנגדות לפרוייקט בגין התנייה בתמורה לשטח שהשתלט עליו ?

עו"ד מור דהן

שלום רב, על מנת לבחון האם חלה התיישנות יש לקבל מידע נוסף לגבי אותו שטח שעבר לחזקת אותו דייר, צריך לבחון מה קרה לפני 20 שנים ולהחליט האם הם השתלטו על שטח בהסכמה או שלא בהסכמה. הייתי ממליץ להעזר בעו"ד שיבחן זאת לעומק ולאחר מכן לבחון האם קיימת לאותו דייר זכות הוטו בהתנגדות. כמו כן, ייתכנן והתנגדותו אינה סבירה - גם כאן, יש לקבל עוד מידע על מנת לבחון זאת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי