דניאל

מה קובע: שטח בטאבו או שטח בהיתר?

קראתי באתר כלשהו ש: "רוב הקונים ואפילו אנשי מקצוע בטוחים שמה שהכי חשוב ורשמי הוא רישום שטח הדירה בטאבו. בפועל זה ממש לא מחייב ! שטח הדירה הרשמי מבחינה משפטית או מבחינת שמאות, הוא שטח אשר נמצא בהיתר הבנייה של הנכס מיום הבנייה, או נכס שקיבל תוספת בניה עם השנים ." האם זה נכון? ואם כן, אזי האם אתם יכולים להפנות אותי לפסקי דין בענין זה? בתודה מראש, דני

עו"ד מור דהן

שלום רב, מניסיון, בד"כ מה שקובע את שטח הדירה לעניין פינוי בינוי הוא השטח אשר נמדד ע"י מודד מוסמך מטעם היזם. נסח הטאבו לא תמיד מדויק ולכן קשה לקבוע על פיו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי