שגיא,

מועד ראשון שאפשר לתבוע דייר סרבן

שלום רב, בבניין שמיועד לפינוי בינוי טרם הגיעו לרוב הנדרש של 67% מהמתחם ו 60 אחוז מכל בניין. רציתי לדעת מהו המועד האחרון שדייר יכול לחתום מבלי שיתבעו אותו? רק אחרי שיש תכנית מאושרת? אחרי שהוכרז המתחם לפינוי בינוי? או אפילו מיד שיש רוב דיירים בלי שיש תכנית?

עו"ד עומר ברונפן

שלום שגיא. התנאים בחוק להגשת תביעת דייר סרבן הם מצטברים. כדי לענות על השאלה צריך לבחון את מכלול התנאים של העסקה המדוברת כדי להבין האם ניתן להגיש כלל תביעה, אבל כפי שציינת נדרש רוב מיוחס, תכנית מפורטת וכן הכרזה על אותו שטח רלוונטי לתביעת הדייר הסרבן. חשוב להדגיש שיש לקרוא את כל הכללים במלואם, כאשר לכל אחד מהכללים יש חריגים/מקרי קצה שיש להתאימם לפי הנסיבות הספציפיות של אותו תנאי. למשל, רוב מיוחס דורש גם שיותר ממחצית מהרכוש המשותף בכל בית משותף באותו מקבץ יהיה צמוד לדירות אותו רוב. ועוד למשל, בבית משותף שבו ארבע דירות בלבד, תידרש הסכמה רחבה יותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי