עודד בן

החלטה על פינוי בינוי ללא הודעה לבעל דירה

ברשותי דירת קרקע בבנין משותף, שאיני גר בה. להפתעתי, מסתבר שהדיירים עומדים לחתום על הסכם פינוי בינוי מבלי ידיעתי וללא הסכמתי. הוסבר לי שאקבל דירה בקומה שניה ולא דירת קרקע, שהובטחה לקבלן. האם אני יכול להתנגד? לדרוש את דירת הקרקע? פיצוי כספי או אחר? תודה

עו"ד עומר ברונפן

היי עודד. השאלה שלך היא נושא לייעוץ משפטי פרטני שיבחן את כלל נסיבות המקרה המתואר, לרבות שלבי ההתארגנות הראשוניים במתחם. יחד עם זאת, אציין כי הדין קובע שלפני חתימה על עסקת פינוי בינוי ראשונה על היזם למסור לכל בעלי הדירות בבית המשותף מסמך עם עיקרי הצעתו, שיפרט גם את עקרונות קביעת התמורה שהוא מציע; ועוד קובע הדין כי טרם חתימה כאמור על היזם לקחת חלק בכנס של בעלי הדירות בבית המשותף בו הוא צריך, בין היתר, לפרט על סוג העסקה שהוא מציע לבעלי הדירות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי