נפתלי הלפרין

תמ"א 38/2, האם הרחבת הדירה ב- 15 מ"ר בתהליך הבניה מעבר לשטח הדירה הקיימת, מחייב מס רכישה ותשלום ליז?

באם אכן יש מס רכישה, מהו אחוז המס במקרה זה?

עו"ד עומר ברונפן

שלום נפתלי. אחת מהאפשרויות לקבל פטור ממס בהתאם להוראות חוק מיסוי מקרקעין ביחס לפרויקט תמ"א 38 שמבוצע במסלול של הריסה ובנייה מחדש היא כל עוד שטח הדירה לא יורחב ביותר מ-25 מ"ר. ניתן להגיד כי ככלל הנטייה בהתחדשות עירונית היא לייצר עסקאות 'נטו' לבעלים, באופן כזה שהם לא יצטרכו לשלם ליזם או לרשויות המס עבור העסקה (למעט במקרים מסוימים), יחד עם זאת יכול להיות שבנסיבות מסוימות לא יתקיים פטור ממס, ושאלת התשלום עבור אלו תהיה תלויה בהסכמות המסחריות שגובשו בין היזם לבין הבעלים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי