ריטה שי

תוספת שטח לדירה ולמרפסת בפינוי בינוי

בשכונה שלנו מעוניינים לעשות פינוי בינוי ובחוזה כתוב תוספת לדירה המקורית 12 מ' ומרפסת שמש 12 מ'. שלדעתי זה בכלל לא הגיוני(לעג לרש) רציתי לדעת מי קובע את חישוב התוספות והאם יש מצב על פי דין כמובן שהתוספות תהיינה גבוהות יותר (לא דווקא בפרויקט המדובר) או שיש מגבלות ממנהלת מקרקעין או כל גוף אחר לגבי תוספת המטרג' בפינוי בינוי. כלומר האם ישנם קרטריונים מסויימים בפרויקטים של פינוי בינוי? לתשובתכם אודה

עו"ד עומר ברונפן

ריטה שלום. כל רשות/ועדה מקומית יכולה לקבוע את המדיניות שלה ביחס לפרויקטים של פינוי בינוי, ובין היתר, גם להגביל את תוספת המ"ר שהיא מאפשרת בפרויקטים כאלו. ההגבלה הזאת יכולה להתפרש לעיתים באופן כזה שהמדיניות לא תאפשר, ככלל, מתן תמורה לבעלי הדירות מעבר לאותה מגבלת מ"ר שנקבעה בה; ולעיתים ההגבלה תהיה באופן כזה שהמ"ר הנוספים מעבר למדיניות, לא ייחשבו ליזם במסגרת הדו"ח הכלכלי שייערך לתכנית והוא יצטרך לשאת בהם על חשבונו, שאז תוספת המ"ר תהיה בהתאם להסכמות מסחריות, בשים לב לכלל הנתונים של המתחם הספציפי וכלכליותו, ולמעשה גם לאפשרויות התכנון בו (בשים לב לעניין המרפסות).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי