איציק

תמא 38 2

מהו הרוב הדרוש בתמא 38/2 ? ברצוני לציין את הנתונים הבאים בכפר סבא, בנין של 12 דירות אשר לאחת הדיירות עומדים ברשותה 4 דירות בבנין ועוד דירה השייכת לאחותה כלומר סה"כ 5 דירות. 7 דיירים בעד העסקה . הדיירת הסרבנית טוענת לתמורה יתר משאר הדיירים האם סיבה זו מאפשרת לשאר הדיירים לתבוע אותה בגין עיכוב העסקה ומה הסיכויים שנזכה בה?

שי אליאב עו"ד

לפי שעה, אין כרגע הליכי כפייה נגד דייר סרבן בהליך של תמ"א 38/2. אם כי המצב החקיקתי בעניין זה צפוי להשתנות בקרוב. כמו כן, אין מסלול תביעת נזיקין על פי חוק, אם כי הפסיקה פסקה לאחרונה פיצויים נגד דייר סרבן. התמורה המגיעה לבעל הדירות, היא בדיוק בגובה חלקה היחסי בבניין - עקרון השוויון הוא הבסיס לפרויקט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי