ללא תיווך

פיצוי כספי לדיירים שנשארים לגור בבניין בזמן הבנייה ושאלה לגבי דירה שבעליה טוען שהיא בעצם שתי דירות

שניים מהשכנים מבקשים דיור חלופי למשך זמן הבנייה. האם לאחרים שנשארים לגור בבניין מגיע פיצוי כלשהו? הרי המימון לדיור החילופי שלהם מגיע מהסך הכל שמגיע לכולם? אחד מהדיירים שגם מבקש דיור חלופי הוא בעל דירה גדולה במיוחד שמורכבת משתי דירות אולם רשומה בטאבו כדירה אחת גדולה. הוא טוען שהוא בעל שתי דירות ולכן יגיעו לו שתי חניות. האם זה נכון? האם מספר החניות נקבע לפי מספר הדירות או לפי גודל הדירה?

עו"ד שי אליאב

הנחת המוצא שלך שהמימון מגיע מהסך הכולל המגיע לבעלי הדירות נכונה בהחלט. ככלל, לא יהיה זה נכון מלחרוג ממפתח תמורות אחיד לכלל בבעלי הדירוג, אלא אם ישנו צורך ספציפי חריג. חוק המקרקעין (חיזוק מבנים), נותן קול אחד לבעל דירה אחת, מכאן שאין עיגון נורמטיבי לבעל הדירה שדורש זאת, אם כי ניתן לדרוש זאת במסגרת המשא ומתן ולטעון כאמור שהשוני רלוונטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי