רותי

תמ"א 38 וחנייה רשומה בטאבו

שלום בבעלותי דירה בבניין בן 6 דירות במרכז הארץ רק ברשותי יש חנייה רשומה בטאבו בשטח של 24 מ"ר -שטח של שתי חניות. שאר הדיירים חונים בין עמודי הבניין בשיטת "כל הקודם זזוכה" לאחרונה פנה יזם + עורך דים לדיירי הבניין בהצעה לפתוח בהליך של תמ"א 38 עם הצעה של תוספת ממ"ד ,מרפסת שמש ןחנייה בודדת ואף שרטט תוכניות על פיהן לכל דירה (כולל דירתי) תהייה חנייה אחת. למעשה מפקיעים ממני חלק מהחנייה שרשומה על שמי בטאבו שבגינה כמובן שילמתי המיטב כספי. כמובן ששאר הדיירים משודרגים בכך שהם מקבלים חנייה מסודרת ואילו אני נדרשת לוותר על רכושי האישי. האם הדיירים שמהווים רוב יכולים לכפות עלי את רצונם לוותר על חלק משחט החנייה הפרטי שלי וכ"כ איזה פיצוי אני אמורה לקבל בכך שלמעשה איני משודרגת כמו שאר הדיירים בחנייה שממילא יש לי בעלות עליה. תודה

עו"ד שי אליאב

במסגרת תמ"א 38, החוק מתיר לבצע עסקה ברכוש המשותף. חניה הרשומה בלשכת רישום המקרקעין (טאבו) אינה רכוש משותף כהגדרתו ומכאן שלא ניתן לחייבך לוותר על החניה. כמובן שאין באמור למנוע הסכמות, קרי לוותר על החניה בתמורה לתמורה כספית

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי