דייר

תמ"א 38/2 - מיסים

הבנתי שעבר תיקון לתמ"א 38/2. האם הפטור ממיסים (מס שבח.השבחה וכו) שמקבלים היזמים המסגרת התיקון החדש הוא על כל הפרויקט או על 2.5 קומות שמקבלים במסגרת תמ"א? אנו 12 דירים ושטח הקרקע שלנו הוא 1 דונם וניתן לבנות 36 יחידות על פניו זה מעולה אבל עו"ד של היזם שלנו טוען שהמיסים הופכים את הענין ללא כלכלי. אשמח לתשובה.

עו"ד שי אליאב

הצדק עמך, יחד עם זאת התיקון שהינך מכוון אליו הוא תיקון 74 לחוק מיסוי מקרקעין שבעצם נותן את הטבות המס במסגרת פרויקט עיבוי בינוי גם לפרויקט של הריסה ובניה מחדש. כאמור, תוכל להפנותו לתיקון 74.

דייר

לפי דברך עם אני מבין נכון הפתור ליזם הוא על 2.5 קומות ואז זה הופך את הענין ללא כלכלי גם עם יש פטור במסגרת העיבוי??????

עו"ד שי אליאב

לא בטוח שהבנתי את השאלה. הרחבת הפטור נולדה כדי לתמרץ ולגרום לפרויקטים להיות כלכליים. הפטור הוא לשתיים וחצי קומות מעל המצב הקיים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי