אבי

תמ"א 38/2 בשילוב עם פינוי בינוי במסלול מיסוי ברמת גן

עו"ד שי אליאב שלום רב, בהמשך להודעה הקודמת שלי בנושא, לאחרונה פורסם כי ברמת גן אושרה הכרזה על מתחם פינוי בינוי במסלול מיסוי כאשר חלק מזכויות הבניה בו הן מכח תמ"א 38/2 וחלקן מכח תב"עות קיימות. ראה קישור: http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3581832,00.html במענה לשאלתי הקודמת ציינת שלכל פרויקט - תמ"א 38 לסוגיו ופינוי בינוי - יש מסלול מיסויי משלו. בהתאם לכך לא ברור לי כיצד יתכן שאישרו לגבי המתחם ברמת גן שילוב בין המסלולים השונים?

עו"ד שי אליאב

לא רואה התנגשות בין המסלולים. ככלל, במתחמים גדולים הדורשים התחדשות ושיפור מראה השכונה, מקובל לגשת לפרויקט במסלול של פינוי ובינוי (בהתעלם כרגע מסוג המסלול בו בוחרים). הבעיה עם מסלול זה הוא הכלכליות ומפתח התמורות - כך למשל בפינוי בינוי, על כל דירה שהורסים, באזור רמת גן למשל, צריך לבנות 3-4 דירות חדשות. לא תמיד תנאי השטח מאפשרים זאת (תשתיות וכיו"ב). כדי לתת מענה לבעיה זו - וכן להוציא פרויקט כאמור, מוצאים את הדרך לשלב בין פינוי ובינוי לבין תמ"א 38(שככל בה מפתח התמורות קטן יותר). יכולות להיות גם סיבות אחרות לשלב בין סוגי הפרויקט. דוגמה יפה לכך ניתן לראות בשכונת רמת אליהו בראשון לציון בה נרקם בימים אלו פריקט משולב מסוג דומה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי