אסף

מס שבח במכירת דירה שהתקבלה במסגרת תמ"א 38/2

שלום רב, ברשותי דירה בבניין שעתיד לעבור תהליך של תמ"א 38/2. אני אהיה מעוניין למכור את הדירה העתידית שאקבל בשוק החופשי (בשלב הבניה או בסופה). השאלה היא האם אהיה זכאי לפטור ממס שבח בעת המכירה? האם התהליך שבו אני מעביר את הדירה הישנה שברשותי כיום לקבלן נחשב מכירה, ומנצל לי את הפטור ממס שבח. תודה מראש

עו"ד שי אליאב

שאלה יפה, ולו רק מהסיבה שקולעת בדיוק לסיבה שפרויקטים מסוג אלו התקשו להתרומם. עד עתה, במסגרת הפרויקט בעל הדירה היה צריך לנצל פטור אישי שלו כדי להימנע ממס שבח. תיקון 74 לחוק מיסוי מקרקעין שהתקבל בשבועות האחרונים, קבע פטור ממס שבח בפרויקטים מסוג זה מבלי קשר לפטורים האישיים של בעלי דירות. כך נראה כי לאור התיקון שתוכל, לאחר ביצוע הפרויקט, למכור את דירתך בפטור אישי ממס שבח (ככול וכמובן יש לך פטור שלא ניצלת בגין עסקות אחרות).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי