שירי

פיצוי בגלל הריסה ולקיחת חלק מהדירה לשטח משותף

שלום, בבניין שלנו עושים פרויקט תמ"א 38. לצורך כך נדרש להרוס ולקחת חלק מהדירה שלי (רק שלי מכל הבניין) לשטח משותף. אני מצפה לקבל פיצוי על כך, כדי שלא נהיה מופלים לרעה יחסית לדיירים האחרים בבניין. לדעתי הפיצוי צריך לכלול, בנוסף לקבלת השטח במיקום אחר, גם רכיב כספי בגלל אי הנוחות ועגמת הנפש שנגרמות למשפחתונו כתוצאה מפעולות אלה (שלא נגרמות לדיירים האחרים): a. קיום אתר בניה בתוך הדירה עם כל אי הנוחות שנובע מכך b. שינוי לרעה של הדירה כמו שהייתה עד עכשיו (מדובר על שטח פונקציונלי בדירה שאצטרך למצוא לה מיקום אחר) c. הצורך שאהיה בבית ולא ללכת לעבודה בזמן ההריסה והבניה מחדש השאילה שלי היא: מהו פיצוי כספי הוגן במקרה זה? בתודה מראש

עו"ד שי אליאב

זה מאוד תלוי מקרה וקשה לומר סכו שיכול לפצותך. אין מדובר בעניין משפטי כי אם מסחרי. אני מציע שתתמחרי את הסכומים שאת מעריכה שתיפגעי, כמו אובדן ימי עבודה, תוך תמחור חוסר הנוחות ועבודות הפנים, ותנהלי על כך מו"מ עם היזם. ברור בנסיבות העניין כי המקרה שלך מעט שונה מיתר הדיירים ואת צריכה להקריב מעט יותר ולפיכך גם מגיע לך מעט יותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי