יב

מימוש תמ"א כאשר חלק מהגג הוא בבעלות פרטית

אני גר בדירה עליונה +יחידת דיור על הגג. במסגרת ניסיון לקדם את מימוש התמ"א, עלתה הצעה, שאוותר על הדירה הקיימת והיחידה שמעליה. הקבלן יוכל לבנות רצף של דירות או דופלקסים, ואני אקבל דירה עליונה (גבוהה יותר) חדשה +יחידה מעליה או דופלקס. מה המשמעות מבחינת מיסים והיטלים אחרים? מדובר למעשה בהחלפת דירה אחת בדירה אחרת שיבנה הקבלן.

עו"ד שי אליאב

לתשומת ליבך כי יש לכך השלכות מיסוי מרחיקות לכת. בנוגע להיטל השבחה- לא נראה לי שתהיה חבות כל זמן שעושים שימוש רק בתמ"א (ולא בתב"ע). אך מבינת מיסוי מקרקעין האופרה היא אחרת: מבחינת המיסוי אתה מוכר את דירתך הישנה ליזם בעלות של שווי הדירה החדשה - על כך תצטרך לשלם מס שבח (אם כי תוכל להשתמש בפטור המגיע לפי סעיף 49ב לחוק מיסוי מקרקעין). הקבלן יצטרך לשלם מס רכישה על הדירה הישנה שלך ואילו אתה תצטרך לשלם מס רכישה על הדירה החדשה שתקבל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי