דנה

מס השבחה שבח - תמ"א 38/2

שלום , לפי תיקון החדש בנושא , אני הבנתי שיש פטור משתלום מס שבח והשבחה בפרוייקט תמ"א 38/2 . היזם שנתן לנו הצעה דורש שנחתום על מסמך שבו אנו מצהירים שלא קנינו דירה ב4 שנים האחרונות, מדוע ? והאם אני חייבת לחתום על הצהרה שכזו ?

עו"ד שי אליאב

דנה שלום, נושא המיסוי מאוד מורכב, אך בכל זאת בכמה מילים: התיקון החדש נותן פטור בגין זכויות הנבנות על בסיס תמ"א 38. בפרויקט של הריסה ובינוי מבוקשים זכויות בניה נוספות בגין התב"ע החלה במקום. בגין זכויות אלו, תמ"א 38 לא נותנת פטור ממס שבח ולכן יזמים מבקשים בכול זאת לעשות בשימוש בפטורים האישיים של כל דייר. הבקשה לא חריגה בנסיבות העניין, אך חשוב להבין את ההשלכות שלה - שלא תוכלי למכור דירה נוספת בפטור עד חלוף זמן הצינון לפטור הבא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי