יצחק

תמא בבניין קטן

בשטח הנדון יש שטח בנוי כ174 מטר והשטח הכולל של הקרקע הוא כ274 מטר, אבל יש תב"ע מאושרת של 155% מהשטח הכולל, סה"כ 425 מטר רבוע. וברצוני לשאול האם יש במבנה זה את מלוא הזכויות על פי תכנית המתאר הארצית מס' 38 (תמ"א 38). שאלתי היא מכיוון שיש פרשנות לתמא שמקוימת בערים מסויימות שהגדרת בניין קטן היא רק אם המבנה הקיים כולל התב"ע המאושרת הוא עדיין פחות משטח כולל של 400 מטר. אדגיש כי אין כוונתי בנוגע לשאר סעיפי התמא (כגון חניות וכו'), אלא האם יש את הנדון של סעיף 12 שימנע בכלל היתר בניה הכולל את התמא.

עו"ד שי אליאב

אם הבנתי נכון את השאלה, אתה שואל האם ניתן לקבל את זכויות הבנייה לפי תמ"א 38 כאשר הבנין הקיים לא עומד בתנאי הסף (400 מ"ר מעל 2 קומות). ובכן, לדעתנו, הפרשנות הראויה של התמ"א הינה שהיא צריכה לחול גם כאשר הבנין כאמור אינו עומד בתנאי הסף, אך קיימת עליו תב"ע שאם היו מנצלה, הבניין היה עומד בתנאי התמ"א. כיום ישנן ועדות מקומיות שלא מקבלות פרשנות זו, אך הואיל וכאמור מטרת התמ"א הינה הצלת חיי אדם, פרשנות זו היא הנכונה. לפרשנות זו תומך עו"ד מיכה גדרון, יו"ר ועדת ערר לתכנון ובניה במחוז תל-אביב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי