יוסי

ערבויות לתמא 38-2

האם ניתן להסתפק בערבות חוק המכר או שיש לדרוש כתנאי לעיסקה ערבות אוטונומית או שלחלופין במקרה של ערבות חוק המכר להגיע להסכם בו הדירות ימכרו לאחר סיום הבניה?

עו"ד שי אליאב

ערבות אוטונומית הינה ערבות נהדרת אך שום קבלן לא יוכל לעמוד בתנאי זה. מכאן שעסקות מסוג זה מבוצעות אך ורק באמצעות ערבויות חוק מכר. זאת למעט ערבויות דמי השכירות ומיסים שהינן עדיין ערבויות אוטונומית. לא ניתן להגביל את מכר הדירות רק לאחר סיום - גם לזה שום קבלן לא יסכים משום שהוא חייב מימון לפרויקט. כאשר יש ליווי בנקאי סגור לפרויקט, אין בעיה עם קצב מכירת הדירות. אם הפרויקט מבוצע ללא ליווי, יש להגביל את קצב מכירת הדירות בהתאם להתקדמות הבניה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי