אבי

תמא 38/1

לפי בירור מול קבלנים לענין תמא 38/2 אכן לא צריך 100% אך בפועל היו קבלנים עד לא מזמן לפחות שאילולא הסכמה גורפת לא יכניסו עצמם לתהליך (תביעה משפטית שתעכב את ההליך וכו') שאלתי: האם גם לענין תמ"א 38/1 למיטב ידיעתך ידוע שצריך רוב 67%, האם במקרה כזה יוכל הקבלן להתחיל בתהליך מבלי להיגרר לעיכובים משפטיים תחילה כמו בתמא 38/2 או שגם בהליך זה אומרים הקבלנים תכל'ס ללא הסכמה גורפת ההליך מבוטל ?

עו"ד שי אליאב

עקרונית, החוק מאפשר פרויקט הריסה ובינוי גם ברוב של 80% מהבעלים. בפועל אכן קבלנים לא ששים להיכנס לפרויקט שאין בו הסכמות מלאות. הדבר נכון גם לפרויקט הריסה וגם לפרויקט חיזוק, אם כי אנו רואים בפועל שבמקרה חיזוק לפחות הרבה מהקבלנים מסתפקים בפחות מהסכמה מלאה וגם ב- 80% בלבד. זאת הודות להליכים השיפוטיים המהירים המתבצעים אצל המפקח על רישום המקרקעין, אשר לרוב נוטים לדחות התנגדויות משום ראותם את הפרויקטים כמצילי חיים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי