דנית

משכנתא במקרה של פינוי בינוי

שלום רב, אני גרה ברמת גן בהליך מתקדם של פינוי בינוי. יש לי משכנתא קיימת ולצערי אני אמורה להמשיך לשלם אותה לעוד 15 שנה לפחות. במקרה שההליך יצליח, מה קורה עם המשכנתא על הדירה? צריך להודיע לבנק שקיבלנו דירה חדשה במקום הישנה? תודה, דנית

עו"ד שי אליאב

ככלל רצוי, אם ניתן, לסלק את המשכנתא. במידה ולא, היזם (לרוב) מתחייב לגרירת המשכנתא לדירה החדשה. מה שאומר, כי במועד הפינוי הערבויות מוצאות גם לטובת הבנק. לאחר רישום הדירה החדשה ע"ש הבעלים, תירשם המשכנתא שנגררה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי