א

תפקיד העורך דין

אנו דיירים שהתחלנו את הפרוייקט האם תפקידו של העורך דין הוא "לרוץ"אחרי הדיירים הסרבנים או שזה תפקידו של ועד הבית להחתימם והאם אפשרי שהוא יוציא מכתבים לסרבנים טרם החתימה הסופית עם היזם? הוא טוען שאין בסמכותו להחתימם וכל זה תוקע אותנו.

עו"ד שי אליאב

תחילה יש להבדיל בין "הסמכות" לבין עצם הטיפול בדיירים הסרבנים. ככלל תמיד נכון להיפגש ולהבין את סיבת הסרוב, האם מטעמים סבירים או משום סחטנות/ היעדר רצון וכיו"ב. אנשי המפתח בפרויקט הם נציגות הבניין, ברצותם יהיה פרויקט ברצותם לא יהיה. התפקיד של עורך הדין הוא לסייע, ללוות ולהנחות, אך בסופו של דבר הנציגות היא שטווה את הקשרים. עורך הדין בהנחייה כתובה של הנציגות רשאי לפנות לדיירים הסרבנים ולהזהירם מהאמצעים המשפטיים העומדים לרשות בעלי הדירות כנגדם, בגין סרובם לחתום. יחד עם זאת, הניסיון מלמד כי מן הראוי שמכתב כזה יוצא מן הנציגות (הגם עם עוה"ד הוא שניסח אותו), שכן לאחר שיחתמו על ההסכם עורך הדין אמור לייצג גם אותם, מה שהופך למשימה קשה כאשר הסרבנים לא ירצו בשלב זה לשתף פעולה עם עורך הדין שהוציא להם מכתב אזהרה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי