דוד

פתור ממס שבח בתמ"א 38 -2 בעסקת קומבינציה,חובה לתת?

האם חובה למסור את הפתור ממס שבח בתמ"א 38-2 בעסקת קומבינציה לקבלן ? הרבה תשובות היו בפורמים בנושא ולא היתה דעה אחידה.

עו"ד שי אליאב

אין חובה כזו בדין. בדרך כלל היזם דורש את השימוש בפטור כתנאי להיכנס לפרויקט, שלעיתים עשוי להיות לא כלכלי בהיעדר השימוש בפטור. בסופו של דבר מדובר בתנאי מסחרי שניתן להסכים לו וניתן שלא. תיקון 74 לחוק מיסוי מקרקעין שנכנס לתוקפו ב- 1.01.13 עשה מעט סדר ונתן ליזם פטור חלקי בגין מס שבח, מה שמעלה את כוח המיקוח של הדיירים. אך עם זאת, מאחר והתיקון לא נתן פטור מלא, עדיין יזמים רבים מתעקשים על הפטורים האישיים של בעלי הדירות. מן הראוי להסדיר עניין זה במסגרת המשא ומתן עם היזם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי