ABC

כמה קומות ניתן להוסיף בכפר סבא לפי תמ"א 38 ?

כמה קומות ניתן להוסיף בכפר סבא לפי תמ"א 38 ? כידוע הועדה הארצית לתיכנון ובניה קיבלה במאי 2012 החלטה לפיה ניתן יהיה לפי תמ"א 38 לבנות 2.5 קומות נוספות בכל הארץ והחלטה זו אומצה ע"י החלטת ממשלה ופורסמה ברשומות. ידוע שעיריות רשאיות להוסיף עוד קומה לפי תוכנית בנין עיר מקומית. ראיתי באינטרנט שעירית הרצליה החליטה להתיר 3.5 קומות במסגרת התמ"א. האם יש החלטה/תוכנית מתאר עירונית בנושא הוספת קומות מעבר לתוכנית הארצית בכפר סבא ?

עו"ד שי אליאב

תיקון 3 לתמ"א 38 אכן הרחיב את "הזכויות התמ"איות" ל- 2.5 קומות. סעיף 23 לתוכנית, נתן לועדות המקומיות סמכות להרחיב את הזכויות הניתנות. עיריות רבות מימשו סמכות זאת, בהן ראשון לציון, רמת גן, קרית אונו והרצליה. חשוב לזכור כי כך או אחרת, בבסיס התוכנית שיקול דעת מאוד רחב לועדה המקומית בדבר הזכויות הניתנות. יש, אם כן, לפנות לועדה המקומית הרלוונטית ולבדוק עמה את הזכויות הניתנות במסגרת חיזוק הבנין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי