ABC

תמ"א 38 ומתנגדים : על מי הנטל לתבוע? המסכימים או המתנגדים?

תמ"א 38 ומתנגדים : על מי הנטל לתבוע? המסכימים או המתנגדים? יש לי שאלה משפטית בנוגע למצב המשפטי הקיים לפי החוק לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה ("חוק תמ"א 38") בנוסחו כיום לאחר תיקון מס' 2. מהו הסדר בו נעשים הדברים כשיש מעל 2/3 תומכים אבל יש מתנגדים ? האם תחילה ועדה מקומית לתיכנון ובניה דנה בנושא או קודם מתקיים דיון בפני המפקח על המקרקעין ? ומי צריך לתבוע את מי בפני המפקח על המקרקעין ? הדייר הסרבן או הרוב התומך ?

עו"ד שי אליאב

חוק המקרקעין (חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה) נותן לרוב המסכים את הכוח לפנות למפקח על רישום המקרקעין, לצורך כפיית הסכמתם של המיעוט המתנגד. תיקון 2 לחוק נתן למפקח סמכות כפיית סרבן גם בפרויקט הריסה. חשוב לזכור כי בפרויקט הריסה נדרש רוב של ארבע חמישיות. תנאי הסף לפניה למפקח הוא "היתר מותנה". כלומר תחילה מגישים את התוכניות לועדה המקומית ולאחר שניתן היתר בתנאים ולמעשה היקף הבניה והפרויקט מתבהר, ניתן לפנות למפקח לכפיית המיעוט המתנגד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי