יעל

סירוב לתמ"א 38/1

פנתה אליי נציגת חברה העוסקת בפרויקטים של תמ"א כדי לשאול אם אני מעוניינת בפרויקט. בבניין 16 דירות וכניסה אחת. רוב הדירות, כ-90 אחוז, מושכרות, כך שברור שיושג בנקל רוב של בעלי דירות מעוניינים שיסכימו לפרויקט. אני לא מעוניינת כי אני עובדת בביתי, וכמו כן גרה מתחת לגג. הרעש של השיפוצים יפריע לי מאוד בעבודתי, וכמו כן איני מעוניינת שיגורו מעליי. שאלתי את נציגת החברה אם הם יהיו מוכנים לממן לי שכ"ד בזמן השיפוצים, והיא אמרה שלא, חד משמעית. מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את רוע הגזרה? אני נמצאת במיעוט, היש דרך בה אוכל להתמקח עם הקבלנים ?

עו"ד שי אליאב

ככלל, בפרויקט תמ"א 38, הדין אוסר על פגיעה בשוויון שבין דיירים. בענייננו, אם ישולם למי מהדיירים דמי שכ"ד, על היזם החובה לשלם לכולם (אלא אם כל הדיירים הסכימו אחרת). זאת למעט אם מדובר בשוני מיוחד המצריך התייחסות מיוחדת. לטעמי משרד המנוהל מדירת מגורים אינו טעם מספיק לכך. בנסיבות אלו, הייתי מייעץ לך לפנות לכלל בעלי הדירות ולקבל הסכמתם לדבר. זכרי כי בסופו של תהליך תזכי לקבל בניין מחוזק ומחודש, מה שיעלה את ערך הבית ובוודאי יהיה סביבה נעימה יותר לקבל לקוחות. שיהיה בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי