גילי

אחוז ההסכמה הנדרש לפינוי בינוי

מהו אחוז ההסכמה הנדרש כיום לפינוי בינוי? מה לגבי חוסר הסכמה של דייר שהשתלט שלא כחוק על שטח בבניין (העירייה בעצמה תובעת אותו)ויש לו עבר עשיר מאוד בהטרדת שכנים,תיקים פליליים על תקיפת שוטרים ושכנים ואפילו ישיבה בכלא ואשפוז מכפיה (הוא גר בדירה ששייכת להוריו שאינם גרים בה כבר שנים)? מה הדין של דיירים אחרים שמתנגדים כי הם מבוגרים ולא בא להם לעבור דירה (למרות שהעירייה קבעה שהבניין חייב לעבור שיפוצים וגם את זה לא בא להם לעשות)?

עו"ד שי אליאב

אחוז ההסכמה המינימלי לפרויקט פינוי ובינוי הנו 80% בבניין או אם מדובר במתחם, די ברוב של שני שלישים. בנוגע לדייר הפולש, המדובר בסכסוך בין שכנים. במקרה זה הדין נותן סמכות מקבילה הן למפקח על רישום המקרקעין (דרך המלך) והן לבית משפט השלום לדון בעניין. ניתן להגיש תביעה ולדרוש את פינויו לרבות תשלום על דמי שימוש ראויים לתקופת הפלישה. כדי להתנגד לפרויקט התחדשות עירונית צריך להראות טעמים כבדי משקל. אי רצון לעבור כשלעצמו אינו מהווה צידוק בעל משקל גבוה כדי לעצור פרויקט שמטרתו רווחה, חידוש והצלת חיי אדם. בדרך כלל כשמדובר באוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, מן הראוי שהפתרון לצרכיהם המיוחדים יינתן במסגרת המשא ומתן שבין בעלי הדירות לחברה היזמית שמובילה את הפרויקט

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי