יואל

דרישת תשלום עבור שיפוץ מאלמנת צהל בת 75

אמי דירת בקומה אחרונה (בדירה גדולה פי 2 מיתר הדיורת)סהכ 8 דירים הדירים דורשים שיפוץ לכל הבנין לרבות חיזוק יסודות עקב מי תהום במקלט(30 שנה כבר יש את זה),בקומת הקרקע ישנה חנות ללמכר לחם (אני בכלל לא בטוח שיש רישון אבל כנראה שכן)הוא טוען שיש לו בעיות ביוב כל הזמן שכל המים מפרעים (שהם בכלל במקלט לא אצלו בחנות) לו ושיכנע את כל רוב הדירים לשיפוץ כל הבנין וכמבון שבגלל לאימי הדירה גדולה והגג אז היא צריכה לשלם פי 2. אין לה שקל אחד מיותר כאלמנת צהל 40 שנה! האם אפשר להכריח אותה לשלם .אפילו הלוואת וכו זה סכומים אסטרונמים,כמו כן הדירה שהיא רכשה לפני 45 שנה ללא אפשרות גישה של דירים לגג (הם חיבים להיכנס אלינו לדירה למדרגות הפנימיות )שיפוץ חדש של בנין יחייב לתת להם גישה לחלק הקטן של הגג מעל החדרון היא ממש מפוחדת ולא יודעת מה לעשות בעלי הדירות עורכי דין או כלכלנים שרכשו רק לפני 3-5 שנים את הדירות מדירים קודמים שהלכו לעולמם הדירה בצפון תל אביב.דבר נוסף משאוד מפחיד אותה זה שהיא בנתה על הגג חדרון ללא רישון והדיריים תופסים אותה בביצים והיא מפוחדת מהם. האם יש לך רעיון להימנע מהוצעות כי כולם אומרים הרוב קובע והיא חייבת אבל אין לה גרוש מצטער על האורך ותודה מראש

עו"ד שי אליאב

אתה מתאר מקרה לא פשוט שוודאי לא ניתן לענות עליו במלוא היקפו במסגרת זו. עקרונית לא ניתן לחייב דייר לשאת בהוצאות עבור הבניין, למעט עבור עבודות שוטפות ועבודות דרושות לשם תקינותו של הבניין ומניעת גורמים מסכנים/ הגורמים סבל לדיירים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי