מוטי

סירוב פיוי בינוי

שלום ביתי נמצא עכשיו בתהליכי שיפוץ, אני גר בבינין שיש בו 4 כניסות ובכולל 32 דירות. ישנו רעיון בבינין לעשות פינוי בינוי ואני מתנגד לכך בגלל השיפוץ (שעלותו היא בסביבות ה120 אלף שח). בנוסף אלי ישנם עוד כמה דיירים שמתנגדים. איפה אני עומד? והאם במקרה של פינוי בינוי אני יקבל פיצוי על השיפוץ?

עו"ד שי אליאב

החוק קובע רוב של 80% בבניין או שני שלישים במתחם (מקבץ בניינים), על מנת להניע פרויקט של פינוי ובינוי. במידה ויש את הרוב הדרוש, הרוב יכול לתבוע את המיעוט על נזקיו. לעניין השיפוץ, הדבר נתון למו"מ עם החברה היזמית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי