ron

ויתור לצורך ביצוע תמא 38

לצורך ישום תמא 38 בבנין בו אני גר בנין בן שלש קומות 12 דיירים אני ועוד 2 דיירים נוספים נדרשים לוותר על שטח מתוך הדירה לצורך בנית המעלית האם החוק מחייב אותי להסכים לוויתורים ושינויים בדירה הקיימת לצורך הכלל בתודה מראש

עו"ד שי אליאב

השאלה יפה ובמקומה. עולים כאן שני ערכים חזקים מתנגשים, זכות הקנין בדירה למול הזכות לחיים בטוחים. זו שאלה שוודאי תמצא את מקומה בבית המשפט, אך יחד עם זאת ניתן לומר כי עד כמה שניתן לכפות על בעל דירה לקיחה מהרכוש המשותף לצורך ביצוע פרויקט, לא ניתן לכפות עליו כאשר מבוקש להיכנס לביתו ולקצץ ממרחב דירתו. עניין המעלית שנכנסת בדירות הנו שכיח מאוד בפרויקטים מסוג זה, בדרך כלל ניתן לרצות את הדייר שממנו לוקחים חלק בדירה בפיצוי שווה ערך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי